Deg.
100 gr SMÖR
2 ½ dl VETEMJÖL
1 tsk STRUKEN SALT
2 – 3 msk KALLT VATTEN
( 1 dl RIVEN OST)
BLANDA (VILA SVART I 30 MINUTER)
NAGGA BOTTEN – PENSLA MED ÄGG –FÖRGRÄDDA BOTTEN I 200 grader 8 –10 MINUTER
Sedan fyller du pajskalet med köttfärs……BON APETIT!
HÖSTPAJ.
Deg.
2 dl vetemjöl. 1 dl grahamsmjöl
100 gr margarin. 3msk vatten
Fyllning.
2 morötter (ca 150 gr). 1 palsternacka (100 gr) 1 bit kålrot ( 75 gr) 1 bit rotselleri (50 gr ). Ca 10 cm purjolök. 1 msk olja. ½ dl vatten. ½ buljongtärning.2 dl riven ost.
ÄGGSTANNING: 3 ägg.3 dl mjölk. ½ tsk salt. 1 krm svartpeppar.
Blanda mjöl och matfett, skuret i mindre bitar, i matberedare eller för hand till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
Låt degen vila kallt i 30 minuter. Kavla ut degentill en platta och klä en pajform, ca 25 cm i diameter. Picka botten. Vik aluminiumfolie över kanten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 200 gr i ca 10 minuter.
Ansa skala och riv rotfrukterna grovt. Snitta, skölj och skiva purjolöken tunt.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs allt på medelvärme i ca 5 min.
Tillsätt vatten och buljongtärning och låt kocka under lock ett par minuter.
Lägg det frästa och osten i pajskalet Vispa samman ägg, mjölk. Salt och peppar och häll det över.
Grädda mitt i ugnen i 200 gr i 30 minuter. Servera höstpajen med bröd som ensamrätt till rökt kött
lördag 9 augusti 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar