lördag 9 augusti 2008

Brysselkåls Paj

BRYSSELKÅLSPAJ
6 PORTIONER.
Med Kesella i degen får du en smidig pajdeg med mindre fett. Fyllningen är lite annorlunda och spännande med brysselkål, russin och valnötter. En väldigt god paj att servera såväl på julbordet som på en buffe eller som en lättare måltid tillsammans med julskinkan.

PAJDEG:
2 ½ DL VETEMJÖL
75 G SMÖR
¾ DL KESELLA

Hacka ihop mjöl och smör samt kesellan tryck ut det hela i pajform samt nagga kanterna och botten med en gaffel.
Låt vila i kyl i 30 minuter.
Grädda därefter i ugnens mitt i 200 gr i 10 minuter.

Antingen förväll om det är färsk brysselkål i lättsaltat vatten annast tina upp den frysta kålen helt ansa den om det behövs
Väl avrunnen fyll det gräddade pajskalet samt ½ purjolök som du sköljer och strimlar sedan fyller du på med
3 msk grovt hackade valnötter 1/2 dl russin smula därefter över den 2 dl rivna prästosten

Därefter vispar du ihopp 3 ägg och 3 dl mjölk tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar som du häller över alltihoppa
Grädda i 200 gr mitt i ugnen i 30 minuter . BON APETIT:

Inga kommentarer: