fredag 21 november 2008

Recept för lycka.

Hos dem som beskriver sig själv som lyckliga är följande faktorer viktiga:

  • Man ökar chansen för positiva händelser genom att skapa nya möjligheter, eller lägga märke och använda sig av de goda möjligheter som redan finns.
  • Man lyssnar till sin intuition och följer sin inre övertygelse. Fattar inga beslut utan att lyssna på signalerna inifrån gällande människor och situationer. Man kan förbättra sin intuition genom att meditera och rensa bort det som tar onödig plats i ens liv.
    En hoppfull och positiv inställning. Om man förväntar sig att det ska gå bra ökar sannolikheten för att det går bra. Det är även lättare att se det som fungerar. En ljus positiv och engagerad livssyn lockar fram det bästa hos människorna omkring dig, vilket ytterligare ökar chanserna för att det går bra.
  • Medvetenhet om att ingen får framgång utan att misslyckas ibland. Man ser inte en motgång eller ett misslyckande som en bekräftelse på hur värdelös man är. Man ser den som en lärdom och vänder det till sin fördel. Man ser den som faktiskt fungerar trots allt. Om man är kreativ och hittar nya lösningar kan man gå stärkt ur situationen.

Inga kommentarer: